1. דף הבית
  2. »
  3. בניית אתרים בוורדפרס
  4. »
  5. כמה עולה אתר אינטרנט?

כמה עולה אתר אינטרנט?

תוכן העניינים

כמה עולה אתר אינטרנט

זה תלוי

אני יודע שזו תשובה שקשה לשמוע, והיא לא באמת עונה על השאלה, אבל לשאול כמה עולה אתר זה כמו לשאול כמה עולה בית, או מכונית – זה מאוד תלוי באיזה בית או מכונית מדובר. הרי דירת חדר שונה מאוד מבית קרקע שמשתרע על שטח של דונם, וסובארו שנת 98 שונה מאוד מטסלה 2021.

יחד עם זאת, יש דרך לענות על השאלה הזאת, כשמסתכלים על המאפיינים של האתר, ובמאמר הזה אני מתייחס לעלות של אתרים לפי סוגים שונים.

באינטרנט יש סוגים מאוד שונים ומגוונים של אתרים, וטווח מחירים מאוד רחב, שמושפע מהסוג של האתר ועוד כמה מאפיינים נוספים כמו סוג העיצוב או המרכיבים של האתר.

במאמר הזה אני אתייחס לשאלה כמה עולה אתר בצורה רחבה יותר כדי לתת מידע אמין – בין אם זה עבור בוני אתרים ומתכנתים, שרוצים לתמחר את העבודה שלהם, או עבור בעלי אתרים לעתיד, שרוצים ורוצות לדעת לקראת מה הם הולכים, והאם הם קיבלו הצעת מחיר ריאלית עבור בניית האתר.

לסוגים שונים של אתרים יש מחירים שונים

כמו שהזכרתי בפתיחה, יש סוגים שונים של אתרים, וסוג האתר הוא הגורם הראשון שמשפיע על המחיר שלו. לכן החלטתי לחלק את התשובה שלי לפי סוגי האתרים השונים, ולתת איזשהו טווח של מהו מחיר ממוצע סביר ומה טווח המחירים שאפשר לראות בכל קטגוריה.

כמה עולה אתר תדמית

אתר תדמית מקצועי כולל עיצוב עולה בממוצע כ-7,000 ₪, ועל הסכום הזה צריך להוסיף עלות של כ-70 ₪ בשנה עבור דומיין (כתובת האתר), וכ-50 ₪ בחודש (או 600 ₪ בשנה) עבור אחסון האתר.

כשמסתכלים על הנושא לעומק, ניתן לראות שהמחיר של אתר תדמית עסקית מתחיל מ-0 – לאתר חינמי שבעל עסק בנה עבור עצמו, ויכול להגיע עד סדר גודל של 10,000 ₪ לעסק קטן עד בינוני, עד כ-20,000 ₪ לעסקים גדולים יותר, ואפילו לסכומים של מעל 100,000 ₪ ויותר עבור חברות ענק (ברור לכולם שהאתר של קוקה קולה למשל נבנה תמורת הרבה מאוד כסף, גם אם נשים בצד את החלקים הלא תדמיתיים שלו).

מאפיין

אתר שמישהו בנה לבד

אתר שנבנה על ידי מעצב/ת במערכת חיצונית

אתר מקצועי בסיסי

אתר מקצועי מתקדם

מתבנית או עיצוב עצמאי

0

1,500-5,000

5,000-10,000

עם מעצב/ת

1,500-5,000

1,500-10,000

6,000-10,000

10,000-20,000

תשלום עבור אחסון / שימוש במערכת

0-50

0-50

10-70

10-200

חיבור לדומיין

0-100

0-100

0-100

0-100

אז מה משפיע על המחיר של אתר תדמית?

הדבר הראשון שמשפיע על המחיר של האתר הוא מי בונה אותו.

אם מי שבונה את האתר לא בנה אתר מעולם, ופשוט נכנס למערכת חינמית לבניית אתרים (כמו וויקס, או המערכת המסחרית של וורדפרס), אז אפשר לבנות אותו בחינם. אם למי שבנה אותו יש כישרון עיצובי, יכול להיות שזה מספיק לעסק המתחיל.

הרמה הבאה של אתרי אינטרנט תדמיתיים לעסק היא כאשר בעל העסק פונה לאיש או לאשת מקצוע, וכאן השוק נחלק ל-2:

חלק גדול פונים למעצב/ת אתרים או למיישם/ת, שמשתמשים במערכות קיימות להטמעת העיצוב של האתר – אותן מערכות שניתן להיכנס אליהן בחינם, או בתשלום חודשי נמוך יחסית, ומקבלים מערכת לבניית אתר. מה שקובע את המחיר כאן הוא עלות העיצוב וההטמעה, שיכול לנוע בין 1,500 פחות או יותר למעצב מתחיל, ועד סדר גודל של 10,000 ₪ למעצבת מנוסה שגם בונה את האתר, וגם בונה עבור העסק מיתוג עיצובי ושפה עיצובית שלמה.

חלק גדול אחר, פונה למתכנתים או לבוני אתרים, שבונים אתר – בין אם במערכת כמו וורדפרס (שהיא המערכת הנפוצה ביותר בעולם לבניית אתרים), או בטכנולוגיה אחרת כמו אנגולר או ריאקט שתפסו תאוצה בשנים האחרונות.

המתכנת/ת בונה את האתר תוך שימוש בתבנית או בעיצוב בסיסי, מבוסס תבנית.

הרמה הבאה של מחירים מגיעה כאשר יש שיתוף פעולה של מתכנת ומעצבת על האתר, וכך יש עלות הקמה, עלות עיצוב, ועלות הטמעת העיצוב. וכמובן סידור כזה יכול להיות בנפרד מול כל אחד מהם, או במשרד אחד שמעסיק צוות פיתוח וצוות עיצוב, או כל סידור דומה אחר.

המחיר של אתרי תדמית כאלה נע בדרך כלל בין 6,000 ₪ לסדר גודל של 20,000 ₪, לפי המוניטין של המעצב/ת, לפי הנסיון של המתכנת/ת, ולפי רמת המורכבות והאלמנטים הטכניים והעיצוביים של האתר.

למשל, באתרים מתקדמים כבר קיים בסיס להקמת דפי נחיתה, חיבור לרשימות תפוצה, אוטומציה מסוגים שונים וכן הלאה – שמייקרים את ההקמה.

כמו שהזכרתי בתחילת הנושא הזה, אתרי תדמית לחברות ענק יכולים להגיע לתקציבי הקמה של עשרות רבות של שקלים (או דולרים) – בין השאר דווקא כדי לשמור על המוניטין של הלקוח ובעל האתר.

חשוב להזכיר כאן שבנייה או הקמה של אתר לא כוללת את כתיבת התכנים או עריכה ועיבוד של תכנים ותמונות שהלקוח מספק, ואם תוכן כתוב או תמונות הן חלק מהעיסקה, אז המחיר שלה יעלה בהתאמה. (מחירי כתיבת תוכן נעים באופן כללי בין כמה אגורות למילה, לבין כמה אלפי שקלים ואף יותר עבור תוכן שיווקי מוכר וליווי של קופירייטר, אבל זה מחוץ לתחום של המאמר הזה.)

כמה עולה כרטיס ביקור דיגיטלי

סוג מצומצם, או רזה יותר של אתר תדמיתי הוא כרטיס ביקור דיגיטלי, שיכול לכלול בין עמוד 1 ל-3-4 עמודים ברוב המקרים, והמחיר הממוצע שלו הוא 45 ₪ לחודש עבור האפשרויות המסחריות.

כמו עם אתר תדמית "רגיל", גם כרטיס ביקור דיגיטלי אפשר לבנות בחינם באופן עצמאי, על ידי שימוש באתר או באפליקציה לדוגמת דיביז, או אופיס גאי.

ולצד האפשרויות החינמיות קיימים שירותים שונים בתשלום שמציעים שידרוגים שונים – החל מתבניות עיצוב מגוונות יותר, עד עיצוב המותג המלא עבור העסק, דרך קבלת תשלומים ישירות מכרטיס הביקור, הוספת טפסים לחתימה דיגיטלית, ועוד ועוד…

כרטיס ביקור דיגיטלי בתשלום מתומחר בין 20 ₪ לחודש, ועד 60 ₪ לחודש, וכאמור אפשר גם בחינם.

למען האמת, אני לא רואה צורך בכרטיס ביקור דיגיטלי לעסק שיש לו אתר (אלא אם כן זו ממש אפליקציה שהיא הרבה יותר דומה ל-CRM, מאשר לכרטיס ביקור).

כמה עולה בלוג אישי

סוג אתרים נוסף שהיה מאוד פופולרי החל מאמצע שנות ה-90 של המאה ה-20 הוא בלוג אישי.

עד היום, כל מי שרוצה לכתוב בלוג אישי, יכול/ה להקים בלוג כזה באחת הפלטפורמות החינמיות שקיימות לצורך זה ברשת – בין אם זה בלוגר של גוגל, וורדפרס המסחרית, וויקס ועוד רבות אחרות.

כל המערכות האלה מציעות מגוון רחב של כלים לבניית הבלוג, ותבניות עיצוב מוכנות לתחילת עבודה, מה שמאפשר להקים בלוג אישי (או אפילו עסקי) בחינם.

מי שרוצה עיצוב מיוחד לבלוג, צריך לקחת בחשבון גם את עלות ההטמעה שלו (כי צריך לקחת את העיצוב ממצב תמונה למצב שיופיע בבלוג בפועל),
וכך בלוג מעוצב ע"י מעצבת יכול לעלות החל מ-1,500 ₪ ואפילו עד 20,000 ₪ עבור בלוג בעיצוב יוקרתי יותר.

כמה עולה חנות אינטרנטית

בקצרה, אתר חנות אינטרנטית מקצועי כולל עיצוב עולה בממוצע כ-15,000 ₪, ועל הסכום הזה צריך להוסיף עלות של כ-70 ₪ בשנה עבור דומיין (כתובת האתר), וכ-80 ₪ בחודש (או 960 ₪ בשנה) עבור אחסון האתר.

חנות אינטרנטית, או אתר איקומרס, כוללת בתוך האתר עצמו את כל מה שכולל אתר תדמית – כלומר עמוד אודות, עמודים עם מידע מקצועי בתחום שבו עוסקת החנות, ובנוסף לזה את כל מה שכרוך ונדרש לצורך מכירת מוצרים אונליין.

המחיר של חנות אינטרנטית נע גם הוא בטווח די רחב – החל מאתר חינמי, ועד אתרים שעולים עשרות אלפי שקלים ואפילו מאות אלפים.

מאפיין

אתר שמישהו בנה לבד באחסון עצמאי

אתר שנבנה על ידי מעצב/ת במערכת חיצונית

אתר חנות מקצועי בסיסי

אתר חנות מקצועי מתקדם

מתבנית או עיצוב עצמאי

0

5,000-10,000

10,000-100,000

עם מעצב/ת

1,500-10,000

1,500-10,000

10,000-20,000

20,000-200,000

תשלום עבור אחסון / שימוש במערכת

20-300$

17-200$

20-300$

20-300$

חיבור לדומיין

0-100

0-100

0-100

0-100

ניתן לבנות אתר איקומרס בחינם באמצעות וורדפרס ו-WOOCOMMERCE שמאפשר מכירה וסליקה באמצעות שירותים שגובים עמלה רק על מכירה בפועל (כמו פייפאל), או מכירה ישירה (למשל באמצעות אפליקציית תשלום כמו ביט), ולשלם רק עבור האחסון של האתר. כמובן כדאי להכיר את התיפעול של אתר כזה לפני שניגשים להקים אותו, אבל עבור בוני אתרים מנוסים – זה אפשרי.

השלב הבא הוא אתר מכירתי בשכירות חודשית, אצל אחת החברות המסחריות שמספקות שירותים כאלה, דוגמת וויקס, שהמחיר של בניית אתר חנות שם בזמן כתיבת המאמר הזה מתחיל ב-17$ לחודש, וממשיך לטפס משם מעלה עד תשלום חודשי – בשכירות – של למעלה מ-1,000 ₪ לחודש.

הדרך המומלצת בעיני היא להתחיל את התהליך באיפיון הצרכים והדרישות של אתר החנות, וכך לרכוש (או לשכור) אתר שייתן לך בדיוק את מה שנדרש עבור החנות שלך.

בניית אתר חנות בסיסי בוורדפרס עם WOOCEMMERCE (תוסף החנות של וורדפרס) נע בין 5,000 ₪ לאתר בסיסי מאוד עם עיצוב מתבנית, דרך 10,000 ₪ לאתר מורכב יותר (הכל מתחיל מאיפיון הצרכים של הלקוח עבור האתר כמובן),
ועבור אתרים מורכבים בעיצוב יוקרתי עשוי להגיע לעלות של כמה עשרות אלפי שקלים כאמור, ואפילו מעל זה, אם לוקחים בחשבון עלויות של הקמת מערך שיווקי סביב האתר, הכולל אוטומציה של תהליכי התנהגות לקוח, ותכנים שיווקיים שמוכרים את המוצרים למתעניינים.

מה עוד צריך אתר חנות איקומרס

חשוב לזכור, שאתר מסחר דורש גם מהשרת שמאחסן אותו להיות בעל משאבים חזקים יותר (מעבד, זיכרון עבודה ומהירות חיבור), כדי לאפשר לו לספק את כל השירותים והתהליכים שפעילים בו – הן עבור הגולשים, והן עבורך בתור מי שמנהל את האתר, ורוצה מידע אמין בזמן אמת, כגון דוחות סטטיסטיים, הודעות אוטומטיות לספק את הסחורה בכל מכירה ועוד.

לכן מומלץ להקים שרת וירטואלי עבור אתר מסחר, ולא להשתמש באחסון שיתופי ברוב המקרים, ומכאן שגם העלויות החודשיות של אחסון חנות אינטרנטית הן גבוהות יותר, ויכולות לנוע בין 20$ לאתר עבור חנות קטנה עד בינונית, ומעלה עד מאות דולרים בחודש לאתרים עם תנועת גולשים גבוהה.

וכאמור, אם החלטת לשכור חנות מחברה מסחרית, עלות השרת כלולה בחבילה.

כמה עולה אתר בהתאמה אישית

רגע לפני הסוף, הגענו לאתרים המורכבים ביותר, אלה אתרים שהמבנה והתיפקודים שלהם יחודיים, וחלקם אף מבצעים פעולות מורכבות, ואני אתן לדוגמא 2 מערכות שבניתי באופן אישי: האחת היא מערכת לניטור פאנלים סולאריים, עבור חברה שמתקינה אותם, והדוגמה השניה היא אתר מערכת לניהול חברת הובלות.

שתי המערכות האלה ניבנו אחרי איפיון נרחב מול החברה שהזמינה את האתר, ורק לאחר האיפיון התחלנו בעבודה.

ברוב המקרים, אני לא ממליץ להתחיל אפילו בכתיבת שורת קוד אחת, או בהקמת הבסיס המזערי לאתר בהתאמה אישית – כזה שלא יכול להיכנס לקטגוריות האחרות (כלומר הוא לא אתר תדמית, בלוג או חנות) – אלא רק אחרי שעוברים שלב של איפיון.

העלות של איפיון בדרך כלל נעה בין אלפים בודדים, ועד 20,000 ₪ לאתרים מורכבים יותר, ואם הלקוח ממשיך בעבודה עם אותו אדם או חברה שעשו את האיפיון, נהוג במקרים רבים לקזז את מחיר האיפיון מעלות ההקמה.

כמה עולה נכס דיגיטלי

לסיום הסקירה הזאת, אני רוצה להתייחס לשאלה שהפכה מאוד פופולרית בשנה האחרונה, והיא שאלת הנכסים הדיגיטליים, והמחירים שלהם.

נכס דיגיטלי חדש ללא תנועה עדיין עולה בממוצע כ-35,000 ₪, ונכס שכבר מניב רווחים מתומחר בממוצע לפי הרווח שהוא מניב בכשנתיים וחצי.

למי שלא מכיר את המושג, נכס דיגיטלי הוא כל אתר אינטרנט שהתפקיד שלו הוא לייצר הכנסה לבעלים שלו, ואני אתייחס בפרט לאתרים שעושים את זה באמצעות יצירת לידים למכירה, או באמצעות שיווק שותפים שמקנה עמלה לבעל האתר על כל מכירה שמתבצעת דרכו (למשל אתר שמפנה לאמזון, ואם הגולש קנה דרך הקישור מאותו אתר, בעל האתר יקבל אחוז מסויים מהמכירה).

אתרים כאלה קיימים כבר כ-20 שנה, אבל בשנה האחרונה הם צברו פופולריות גבוהה יותר (כנראה בעקבות קורונה וההשפעה שלה על האינטרנט באופן כללי).

גם כאן טווח המחירים הוא מאוד רחב, ונע בין 0 למיליוני דולרים (במרץ 2021 נרכש נכס דיגיטלי ישראלי ב=149 מיליון $ !! ע"י חברת קייפ של טדי שגיא).

במקרה של נכסים דיגיטליים, מה שקובע הוא פחות הצד הטכני, ויותר היכולת של נכס כזה ליצור הכנסה לבעליו.

אז נכסים קיימים נמכרים במכפלה של 24-36 על הכנסה חודשית של האתר (כלומר כמה הוא אמור להכניס בשנתיים-שלוש אם הוא ימשיך בדיוק ככה).

לעומת זאת, יש אנשים שהבינו את הרעיון, ורוצים לקנות אתר חדש, ולהשקיע בו מראש. כאן המחירים מאוד גמישים, ונעים בין 5,000 ₪ לאתר, ועד 70,000 ₪ – לאתר שעדיין לא קיים, אבל עם הבטחה לאתר שנבנה לפי מערכת חוקים וכללים והוכחת ישימות.

בין שני הסכומים האלה, קיימות אפשרויות שונות של שותפות עם החברה או העסק שבונה עבורך את הנכס הדיגיטלי, של חלוקת רווחים באחוזים מסויימים תמורת הוזלה בעלות הראשונית של הקמת האתר.

 

עד כאן התשובה לשאלה כמה עולה אתר אינטרנט. אני מקווה שהמידע עזר לך להבין טוב יותר לקראת מה את/ה הולך/ת, ולקבל החלטות מושכלות יותר עבור העסק שלך.

תומי

צרו קשר

לחצ/י לשליחת הודעה בווטסאפ, או מלא/י את הפרטים בטופס כאן למטה.

מה אומרים בעלי אתרים ואנשי/נשות מקצוע שעזרתי להם:

תומי גורדון קידום אתרים אורגני SEO
תומי גורדון קידום אתרים אורגני SEO
מבוסס על 6 Google ביקורות
MAORCOHEN054
MAORCOHEN054
03/11/2021
מקצועי, שירותי ביותר, זמין לכל שאלה ואדיב בצורה לא רגילה. עזר לי בבעיה שהייתה לי תוך דקות בודדות - אחרי שאני כבר כמה ימים מחפש תשובה ולא מוצא... מומלץ בחום!
ner online
ner online
27/10/2021
תומי גורדון בחור תותח ומקצועי. עזר לי לזנק קדימה בגוגל וענה לי להודעות גם בשעות לא נוחות לכל שאלה. ממליץ בחום
Keren Bashari
Keren Bashari
20/10/2021
תומי מדהים. נותן שירות מצויין, עונה על כל השאלות והכי חשוב מקצוען. ישר, אמין, הכל בשקיפות. ממליצה בחום על השירות שלו.
CLICK NGO Hod-Hasharon
CLICK NGO Hod-Hasharon
17/10/2021
Great quality, immediate and professional service. Highly recommend
Eden Gordon
Eden Gordon
14/10/2021
אחד השינויים שגוגל עשה גרם לירידה משמעותית של האתר שלי בהרבה מילות מפתח הייתי חייב בוסט רציני לאתר ופניתי לתומי. מאותו רגע, ידעתי שהאתר בידיים הכי טובות שיש. תומי במקצועיות הסביר את כל מה שצריך לעשות ושדרג מאוד את האתר ברמה הטכנית. מבחינת התוכן והטקסטים באתר קיבלתי ממנו הסברים מפורטים ופשוטים לשינויים הקטנים שחשוב לעשות. כל הליווי והקידום הרגישו לי מדויקים ומקצועיים, וגם - זה היה פשוט כיף - נהניתי מהעבודה עם תומי ולגמרי גם מהשיפור שהאתר עובר. גם גוגל אהב את השינוי! הביטויים שקודם ירדו והתרחקו ממש מהעמוד הראשון של התוצאות, חזרו פתאום למקומות הראשונים. האתר חזר להיות בעניינים ושוב קיבלתי יותר פניות ולקוחות. תומי, אלפי תודות על הכול ❤️ אלוף אתה
N-taharot uliel
N-taharot uliel
14/10/2021
לעבוד עם תומי זה ללא ספק חוויה . לא רק שמקבלים מקצועיות ברמות שלא רואים כל יום, זמינות וסובלנות! .... גם בן אדם מדהים אין לי ספק שכל לקוח שלו יגיד את זה

על הכותב:

תומי גורדון

תומי גורדון

היי, אני תומי.
אני מתכנת, מקדם אתרים (SEO) בגוגל אורגני ובונה אתרים כבר יותר מ-10 שנים.
עבדתי עם בעלי ובעלות עסקים בתחומים שונים - ביניהם: משרדי עו"ד (מסחרי, תעבורה, צווארון לבן), חנויות רהיטים, אסטרולוגיה, יוגה, רפואה סינית, קידום אתרים, חוגים וסדנאות, עיצוב פנים, אימון אישי - קואוצ'ינג, ייעוץ עסקי ופיננסי, הילינג אנרגטי, ריהוט גינה, חנויות שונות, מכללות וקורסים אונליין, תכשיטים תעשיות מתכת, ועוד...
ועזרתי להם לייצר ולבסס נוכחית באינטרנט שמתאימה לצרכים, לרצונות ולשאיפות שלהם - כדי למשוך יותר לקוחות מרוצים ומשלמים אל העסק, דרך האינטרנט.

א.נשים שקראו את המאמר הזה התעניינו גם במדריכים הבאים:

כותרת ותיאור עמוד בגוגל
למקדמים
תומי גורדון
למה הכותרת שלי לא מופיעה בגוגל?

כותרת העמוד, תגית טייטל (title tag) היא אחד האלמנטים החשובים ביותר לצורך קידום עמוד בגוגל. היא נקבעת בתוך העמוד עצמו ומופיעה בקוד שלו, והיא זו

דירוג האתר שלך בגוגל
מדריכים
תומי גורדון - (דאבל יו בניית אתרי וורדפרס שיווקיים)
(איך לדעת) מה דירוג אתר בגוגל?

אם יש לך אתר, והתחלת לחשוב איך לקדם את האתר בגוגל, השאלה הכל כך בסיסית "איזה דירוג בגוגל יש לאתר שלך" בטוח עלתה, ואיתה השאלה