כותרת העמוד, תגית טייטל (title tag) היא אחד האלמנטים החשובים ביותר לצורך קידום עמוד בגוגל. היא נקבעת בתוך העמוד עצמו ומופיעה בקוד שלו, והיא זו שמוצגת ראשונה כאשר העמוד מופיע בתוצאות החיפוש של גוגל. מהסיבה הזאת, רוב מקדמי האתרים כוללים בה את מילת המפתח העיקרית עבורה הם רוצים לקדם את העמוד, ואת המותג הכללי של האתר (לרוב, שם העסק או שם האתר).
אז למה הכותרת שלי לא מופיעה?! יש לזה כמה סיבות:
למי שלא מכיר את הנושא ככה נראית כותרת העמוד בגוגל:
1. גוגל אשם
סיבה שהופכת יותר ויותר נפוצה לכך שכותרת המאמר שהגדרתם לא מופיעה בתוצאות החיפוש, היא שגוגל התחילו להחליף כותרות – על דעת עצמם – מתוך ההבנה של האלגוריתמים שלהם מה הנושא "האמיתי" של העמוד.
כך קורה שכותרות מתקצרות, מוחלפות מילים, ואפילו משתנה לגמרי הכותרת – כי גוגל החליט שמה שכתבתם לא באמת משקף את התוכן של המאמר, וחשוב להם לספק לגולשים מידע אמין.
בגדול, אין מה לעשות עם זה באופן ישיר, כי מאז ומתמיד למעשה גוגל הכריזו שתגית כותרת עמוד היא בגדר המלצה בלבד.
מצד שני, אם תשמרו על עקביות בעמוד – כותרת ראשית, טייטל ונושא העמוד בפועל – אז הסיכוי שגוגל יקבל את "ההמלצה" שלכם עולה.
2. תקלות יכולות לקרות
גם אם עשיתם הכל נכון, יכולות לקרות תקלות באתר, שישבשו את תגיות המטא של העמוד – אלה שלא רואים בעין, אלא בקוד (בעצם את הטייטל אפשר לראות כשעומדים עם העכבר על הלשונית של הדפדפן – כמו שרואים בתמונה כאן למטה).
אז מדי פעם כדאי לבדוק את האתר עם תוכנה לבדיקת אתרים, כמו תוכנת Screaming Frog המצויינת, או אתר שמספק שירותי AUDIT כמו למשל ahrefs או Ubersuggest. תוכנות ואתרים כאלה סורקות את כל האתר שלכם, ומראות את הכותרות ושאר התגיות באתר (גם אלה שנמצאות רק בקוד) כמו שהן נראות כלפי חוץ, ויכולות לתת לכם אינדיקציה כשמשהו לא תקין.
3. כמה תוספי קידום (SEO) ביחד
תוספי SEO אמורים לעשות את עבודת הקידום של האתר והעמודים בו קלה יותר, או לפחות אוטומטית יותר. אבל כאשר מתקינים כמה תוספי קידום ביחד, הם מתחרים על תשומת הלב של הדפדפן ושל גוגל, ויכולים לגרום לתקלות.
למשל, אתר שהבעלים שלו התלונן שהוא לא מציג טייטל בכלל, הסתבר שיש לו 2 תוספים שונים ששותלים טייטל, ובקוד של העמודים שלו מופיעות 2 תגיות טייטל שונות. במקרה כזה גוגל יבחר לפעמים שרירותית – אם להציג את הראשונה, את השניה או אף אחת מהן. מה שבטוח, זה לוקח מבעל האתר את כוח ההשפעה, ומוריד את איכות הקידום של עמודי האתר.
מצב אחר שראיתי באתר אחר – אף אחת מתגיות הטייטל לא הופיעה בקוד, ולכן לא נשארה לגוגל אפשרות אלא להמציא טייטל בעצמו. לפעמים זה עובד, לפעמים לא…
גם כאן סקרימינג פרוג ואתרים כמו ahrefs יכולים להצביע על הבעיה בסריקה שגרתית, ולהראות עמודים שמכילים 2 תגיות טייטל או עמודים ללא תגית כזאת בכלל.
(* אגב, תוכנת סקרימינג פרוג מאפשרת לכם לסרוק עד 500 עמודים באתר בחינם, ללא צורך ברכישת מנוי.)
4. ההגדרות של תוספי הקידום לא מדוייקות
הרבה בעלי אתרים מכירים את יואוסט (Yoast), תוסף הקידום בין המפורסמים, אם לא ה-.
אבל מה שהם יודעים עליו זה שצריך להתקין אותו. וזהו.
אז זה לא מספיק. יואוסט הוא כלי עבודה – זה אומר שצריך לעבוד איתו, ולא לתת לו לעבוד לבד.
בהקשר של כותרות עמוד, ההגדרה הנפוצה ביותר של טייטל היא: מבנה כותרת שכולל את כותרת המאמר (זו שכותבים בחלק העליון ביותר של העורך), ואז תו מפריד (מקף, קו, גל או מה שתבחרו) ובסוף שם העסק או המותג שזה האתר שלו.
אבל עדיין שווה לוודא שהכותרת במתקבלת משקפת את מהות התוכן של העמוד, ולעדכן אותה ידנית במקרה הצורך.
נקודה שחשוב לזכור:
עם עדכנתם את הכותרת ידנית, אז היא לא תחזור למבנה האוטומטי, ולא תתעדכן מעצמה אם תשנו את הכותרת של המאמר.
5. הכותרת ארוכה מדי או קצרה מדי
כלל אצבע אומר שכותרת עמוד צריכה להיות בין 35 ל-60 תווים (אותיות, סימני פיסוק ורווחים – לא משנה כמה מילים).
כותרת ארוכה מדי – תיחתך, או שגוגל יחליט לשנות אותה. בכל מקרה היא לא תיכנס במלואה לתוצאות החיפוש.
כותרות קצרות – עלולות ליפול אל סעיף התיקון השרירותי של גוגל, או פשוט לפגוע בקידום העמוד.
הדרך למצוא את האורך האופטימלי של כותרת העמוד לנושא שלכם היא לחפש בגוגל את נושא המאמר, ולראות מה אורכי הכותרות שגוגל מציג בעשיריה הפותחת. זו הדרך לראות מה גוגל מעדיף, ולתת לו פשוט את זה.
לסיכום
אין משהו שיקבע באופן מוחלט שהטייטל של העמוד שלכם יגיע כמו שהוא לתוצאות החיפוש, אבל בהחלט יש דברים לעשות כדי להשפיע עליו באחוזים גדולים. אם תשתמשו בטיפים שבמאמר הזה, תוכלו להעלות בצורה ניכרת את הסיכויים של הכותרת להיות זו שאתם רוצים, וגם כמובן לקבל יותר תנועת גולשים לאתר, ועדיף שאלה יהיו גולשים שגם רוצים לקנות מכם – כי זה מה שחשוב בסופו של דבר.