1. דף הבית
  2. »
  3. SEO
  4. »
  5. קידום אתרים טכני – סקירת אתר…

קידום אתרים טכני – סקירת אתר לקידום ואיתור תקלות

תוכן העניינים

קידום אתר טכני - כמו גלגל שיניים

מה זה קידום אתרים טכני בעצם?

קידום אתרים טכני (או באנגלית Technical SEO) הוא התחום של קידום אתרים, או אופטימיזציה למנועי חיפוש שמתמקד במה שקורה באתר עצמו, ובפרט בצדדים הטכניים של האתר.

באופן כללי, קידום אתרים מתחלק ל-2:
On-Page – מה שקורה בתוך האתר: תוכן, חוויית משתמש, המבנה ההיררכי, והקוד של האתר,
Off-Page – כל ההתייחסויות אל האתר מבחוץ: כלומר קישורים ואיזכורים באתרים אחרים.

קידום אתר טכני שייך ל-On page ועוסק בהתאמות של האתר לדרישות של גוגל ולכל מה שיכול לעזור לגוגל להבין שהאתר הזה איכותי, תקין ושייך לנושא הספציפי עליו הוא רוצה להיות מקודם.

ההתאמות באתר עצמו יכולות להיות פשוטות כמו שינוי תגיות – מאוד קל היום עם וורדפרס ועם אלמנטור לשנות תגית של כותרת למשל, ויכול להיות מורכב כמו מציאת הגורם הטכני שמפריע לאתר להיכנס לאינדקס של גוגל, או להיות מדורג במיקום גבוה.

מי צריך קידום אתרים טכני?

יש כמה קבוצות אנשים שצריכים קידום טכני לאתר:

  1. בעלי אתרים שעשו הכל בעצמם:
    בזכות הקלות ונוחות החווייה של מערכות לבניית אתרים כיום, כל אחד ואחת יכולים להקים אתר אינטרנט תדמיתי, או לבנות אתרי וורדפרס לעסקים גם בלי הכשרה מוקדמת.
    כשמישהו ללא הכשרה ונסיון בונה אתר בצורה הזאת, עלולים להיות בו הרבה כשלים קטנים או גדולים, שמונעים ממנו להתקדם בתוצאות החיפוש – וכאן כדאי לערב איש מקצוע מיומן ומנוסה שיכול לכוון או לעשות את השינויים הנדרשים כדי לתקן ולפעמים להעיף כמה חסימות שיאפשרו לאתר עם תוכן איכותי לפרוץ קדימה;
  2. בעלי עסקים ואתרים שעשו כל מה שהם יכולים ויודעים:
    גם אם בעלי האתר נעזרו במתכנתים מקצועיים (או מתכנתות מקצועיות כמובן), יצרו תוכן, דאגו לקישורים לאתר – ועדיין יש תקלה לא ברורה, או שהאתר לא מצליח להיכנס לתוצאות החיפוש, וצריך מישהו שיודע מה שצריך לדעת על קידום אתרי וורדפרס גם ברמת האתר וגם ברמת SEO.
  3. מקדמי אתרים ללא רקע טכני:
    קידום אתרים כולל כמה התמחויות, וכמו בכל תחום ומקצוע, אף אחד לא יכול לדעת הכל, או להיות הכי טוב בהכל. חלק ממקדמי האתרים בחרו להתמחות ולהתמקצע בפן אחד של המקצוע, ועושים דברים מדהימים בתחום הזה, ונעזרים במקדם אתרים טכני כאשר הם צריכים.
    וכמובן ישנם מקדמי אתרים שרק יצאו לדרך מקצועית, והם מוכשרים ומוכשרות, וזקוקים לזמן כדי לרכוש עוד ניסיון ומיומנות – וצריכים להתייעץ עם מקדם אתרים טכני מנוסה מהם כאשר הם עומדים מול מצב חדש שהם לא נתקלו בו בעבר.

בכל אחד מהמקרים האלה, מקדם אתרים טכני יכול לתת מענה ולעזור לשפר ולתקן את פני הדברים.

איך מתבצע קידום אתרים טכני בפועל

כמו בכל תיקון, גם כאן מתחילים באיבחון – לזהות מה הבעיה ומה הגורמים לה –
א. כדי לתקן אותה בצורה אפקטיבית,
ב. כדי לדאוג שהיא לא תחזור על עצמה.

כאשר יש בעיה ספציפית, האיבחון נעשה ברמת הבעיה והעמודים שקשורים אליה.

לעומת זאת, כשעושים קידום טכני לאתר כולו, האיבחון כולל סריקה מעמיקה של האתר – Site Audit – שבודקת את האתר באספקטים השונים שלו, ובסופה מתקבל דו"ח מקיף של נושאים שצריך לטפל בהם.

אחרי שיש איבחון ומתקבלות תוצאות הסקירה, ניגשים לטיפול בבעיה ובמה שדרוש כדי להביא את האתר לרמה טכנית שמתאימה לגוגל, וספציפית לתחום של האתר עצמו, כדי לעמוד בתחרות בגוגל.

חשוב להבין משהו לגבי קידום אתר: כל תחום וכל אתר מתנהג קצת אחרת.

כאשר מקדמים אתר – בין אם בקידום טכני, או בכל שיטת קידום אתר בגוגל, חייבים לקחת בחשבון את המתחרים שלו, ולבחון מי מופיע בתוצאות החיפוש בגוגל בתחום שלו עכשיו.
ככה אפשר לדעת, הלכה למעשה, מה מנוע החיפוש דורש מעמוד באינטרנט כדי להופיע בעשיריה הראשונה, או אפילו בשלישיה הפותחת במושגים מהתחום של האתר אותו מקדמים.

לצורך הדוגמא, אתר בתחום הביטוח צריך לעמוד בדרישות תוכן וסטנדרטים טכניים מאוד גבוהים כדי להתברג לעשיריה הפותחת – כי התחרות שם מאוד גבוהה, וכל אתר בתחום הזה שמופיע בעשיריה הראשונה של תוצאות החיפוש הוא של חברה גדולה, או אתר סמכותי גדול.

לעומת זאת, אתר שרוצה להיכנס לעמוד הראשון בגוגל בתחום אילוף כלבים למשל, יכול לעשות את זה הרבה יותר בקלות, כי הדרישות של גוגל מאתר בעשיריה הן נמוכות יותר, ושונות מאוד מאלה של תחום הביטוח.

מה התחומים שקידום אתרים טכני עוזר בהם

קידום אתר טכני - כמו גלגל שיניים

קידום טכני מתמקד בצד המקצועי-מבני של האתר עצמו, ולא בתוכן – החל ממבנה האתר, מרכיבים, מערכת, תוספים ואפילו הקוד עצמו באתר או בשרת האחסון שלו, ועד בניית היררכיה נכונה של קישורים (זה המקום היחיד שיש נגיעה בתוכן, אבל רק ברמת סידור הנושאים באתר).

בהמשך המאמר אני אסביר איך קידום טכני יכול לעזור בכל אחד מהתחומים האלה – לפי סוג.

למנוע כפל משמעות בקשר לנושא האתר

גוגל הוא מכונה – מכונה מורכבת ומסועפת, אבל עדיין מכונה – שהיא למעשה מחשב ענק (אוסף של מחשבי ענק, אם רוצים לדייק) שמחזיק דאטאבייס יחסי (relational database) עם מידע על העמודים שהשליחים שלו – כל הבוטים שסורקים אתרים ברשת – מספקים לו.

זה אומר שבקידום האתר גם ברמה הטכנית, לפני הכל, חשוב שיהיה ברור למכונה הזאת מה הנושא של האתר, ומעבר לזה מה הנושאים של כל אחד מהעמודים באתר.

גם אם נראה לכם שנושא האתר הוא טריוויאלי, סביר להניח שזה קשור לידע מוקדם שלכם על התחום (בעיקר אם מדובר באתר שלכם).

מצד שני, יש מושגים שיש להם משמעות כפולה, למרות שהמשמעויות מדברות על "דברים" – ישויות בשפה הטכנית – ששייכים לתחומים מאוד שונים. ההתייחסות לתחום הזה נקראת קידום מבוסס ישויות (entity based SEO) שהופך להיות יותר ויותר רלוונטי.

ישות יכולה להיות כל דבר – אדם, חברה, תוכנה, מחשב, אתר וכו',
וכאשר אנחנו באים לקדם אתר בנושא מסויים, חשוב שנבהיר מהי הישות שבמוקד האתר או העמוד שאנחנו מקדמים.

למשל, אם ניקח דוגמא שאנחנו נתקלים בה הרבה, את המילה "דוקטור":

אם בעמוד של הדוקטור, אני מזכיר תרופות ומרפאה, אז הקישור המתבקש הוא שמדובר ברופא.

אם אני אדבר על תרבויות עתיקות, חפירות שגילו ארטיפקטים מימי בית ראשון – הקישור המתבקש עשוי להיות דוקטור לארכיאולוגיה.

ולעומת זאת, אני יכול להזכיר מדע בדיוני, טארדיס ודאלק – ואז יהיה ברור שאני מדבר על דוקטור הו (סדרת הטלביזיה, למי שלא מכיר).

לכן חלק מהתפקיד של מקדם אתרים הוא לדאוג למנוע את כפל המשמעות בנוגע למוקד העמוד או האתר (entity ambiguity), ולכוון את גוגל בכל הדרכים האפשריות אל התחום הנכון, והישות הנכונה.

אלמנטים חסרים בעמודי האתר

אחד הדברים הראשונים שמקדם אתרים טכני חושף מתוך סקירת אתר מקיפה, הוא אלמנטים שחסרים בעמודי האתר.

כדי לקדם עמוד בתוצאות החיפוש של גוגל חשוב שיהיו לו כמה דברים בסיסיים:

  • כותרת עמוד – תגית title – שאומרת לגוגל ולגולשים מה הנושא הראשי של העמוד,
  • תיאור עמוד – תגית description – שמראה לגולשים בגוגל תקציר או מידע חשוב על העמוד,

ככה זה נראה בתוצאות של גוגל:

כותרת ותיאור עמוד בגוגל

אלמנטים נוספים שאנחנו רוצים לוודא שקיימים בעמודי האתר:

  • כותרת פנימית ראשית – תגית H1 – ורק אחת כזאת (בין השאר כדי למנוע כפל משמעות),
  • כותרות משנה – תגיות H2 / H3 – רלוונטיות לנושא הראשי של הדף,
  • טקסט אלטרנטיבי לתמונות כאשר הן מופיעות באתר – מאפיין alt,
  • קישורים נכנסים אל העמוד, כדי שלא יהיה "עמוד יתום",
  • קישורים יוצאים – לעמודים אחרים באתר, וגם לאתרים אחרים.

ישנם עוד אלמנטים שכדאי שיהיו באתר, אבל הם לא מחוייבים כדי להופיע בתוצאות טובות בגוגל.

לוודא שהאתר נגיש לגוגל ומוכן לסריקה

כדי שגוגל ישים עמוד כלשהו בתוצאות החיפוש, הוא צריך להיות מסוגל קודם כל להגיע אליו – כלומר שהבוטים של גוגל לא יהיו חסומים לגישה. לפעמים בגלל טעות קטנה, האתר יכול לחסום את גוגל מעמוד מסויים, או מהאתר כולו, וזה אומר פשוט שהאתר לא יופיע בתוצאות.

השלב הבא הוא שהאתר צריך "להרשות" לגוגל להיכנס לאיזור מסויים שבו נמצא העמוד שרוצים לקדם. כי בלי ההרשאה הזאת, גוגל יציג תוצאה שאומרת שהאתר נמצא, אבל אי אפשר להציג מתוכו תוכן.

הסיבה שהוראה כזאת קיימת, היא שיש עמודים או חלקים באתר שאנחנו ממש לא רוצים שגוגל יסרוק ויציג בפומבי, כמו למשל כל האיזור של המערכת לניהול האתר – הרי היא רק בשביל בעל האתר.

disallow blocked Google

אחר כך האתר צריך לאפשר לגוגל לאנדקס את העמוד או את האתר כולו, ולא למנוע אינדוקס, בעזרת הוראת index / noindex,

ולבסוף, העמוד צריך לאפשר לגוגל לעבור דרך הקישורים שלו, כדי לגלות עמודים חדשים, ולהעביר להם חלק מהכוח של הקישור שהעמוד מאפשר, בעזרת הוראת follow / nofollow.

טעות קטנה בהוראות האלה, יכולה לגרום לכך שאתר לא יכנס לתוצאות החיפוש. כלומר לא מדובר על איבוד דירוג, אלא שהוא לא יופיע בכלל – וזה יכול לגרום נזק מאוד גדול לעסק.

לעומת זאת, כשאתר לא מוכן לקבל גולשים, חשוב להודיע לגוגל שאנחנו לא רוצים שהוא יציג עמודים מתוכו בתוצאות החיפוש.

כשמוחקים עמוד באתר יכולות להיגרם בעיות בדירוגים ובאתר

אחד הגורמים המאוד נפוצים ופשוטים כביכול לבעיות באתרים הוא מחיקת עמודים. הרי מאוד פשוט למחוק עמוד – בדרך כלל זה נעשה בקליק אחד של העכבר, והעמוד עובר לפח. הטיפול בהם עלול להיות יותר מורכב.

מכאן יכולות להתחיל כל מיני בעיות. למשל, עמוד שהועבר לפח עדיין קיים במערכת האתר, אבל הוא לא נגיש לגולשים מבחוץ. הוא בסוג של לימבו בין קיים ללא-קיים, וזה יכול לגרור בעיות למשל עם פירורי לחם שכוללים את העמוד כל עוד הוא בפח (אבל אם גולש ילחץ על הקישור הוא יקבל שגיאה 404 – העמוד לא נמצא).

קישורים פנימיים אל העמוד שנמחק ממשיכים להתקיים גם אחרי שהוא נמחק לצמיתות, והם מובילים שוב לעמוד שגיאה – זה יוצר רושם לא טוב של אתר לא תקין, וגורם לאחוזי נטישה גבוהים יותר, וכמובן לפגיעה בדירוג של האתר.

יתכן שיש גם קישורים חיצוניים לעמוד הזה – בין אם אתם יזמתם אותם, ע"י פנייה לבעלי אתרים שיקשרו אליכם, או שהיה בהם מידע חשוב ואנשים בחרו מיוזמתם לשתף אותם, או אפילו משיתופים שלכם במקומות כמו פייסבוק, טוויטר, לינקדאין ושאר רשתות חברתיות.
כל הקישורים האלה ימשיכו להתקיים, ויובילו אל עמוד שנמחק, כלומר לגולש או למנוע החיפוש שינסה להשתמש בקישור כזה – תופיע שגיאה 404 העמוד לא נמצא.

כמובן, עמוד שהיה באתר ונמחק, יכול להופיע באינדקס של גוגל, ובתוצאות החיפוש.
גם כאן, אם גולשים ינסו ללחוץ עליו מגוגל כדי להגיע לאתר שלך – אבל העמוד לא שם, הם יקבלו את אותה שגיאה (404 העמוד לא קיים).

כתוצאה מזה, נפגעת חוויית הגלישה של המבקרים באתר, ונפגעים הדירוגים במנועי החיפוש – לא רק של העמוד הזה, אלא של האתר כולו.

אז איך פותרים את זה?

בסריקת האתר אפשר לאתר עמודי 404 מתוך קישורים פנימיים ולתקן אותם – על ידי הפניה לעמוד אחר, או על ידי הודעה בקוד שהעמוד כבר אינו רלוונטי (קוד 410 מודיע לגוגל שהעמוד נמחק מהאתר ולא יוחזר, כך שאפשר להוציא אותו מהתוצאות).

במקרים אחרים, נדרש לעשות מעקב אחרי שגיאות באתר, ולבדוק באופן פרטני מה הגורמים שלהן, ולטפל בגורמים אלה בצורה יסודית.

לוודא שמפת האתר תקינה ועדכנית

כמו במציאות, עם מפה לא עדכנית - לא מגיעים לשום מקום

updated-maps אחד המרכיבים החשובים בקידום טכני של אתר הוא להגיש לגוגל מפת אתר עדכנית (מפת XML).

מפת האתר מכילה רשימה של כל העמודים, הפוסטים, הקטגוריות והתמונות שאנחנו רוצים לאנדקס באתר.

אם יש לך תוסף קידום באתר (כמו למשל יואוסט או ראנקמת'), שיוצר עבורך את מפת האתר בצורה דינמית ,
אז המפה אמורה להתעדכן בצורה אוטומטית.

יחד עם זאת, כדאי לוודא שמה שמופיע במפת האתר תואם את הדפים שיש הלכה למעשה באתר.

אם במפה מופיעות כתובות של עמודים שלא קיימים באתר – תתקבל שגיאה כשגוגל ינסה לסרוק אותם, דבר שעלול לפגוע בדירוגים של האתר.

אם יש עמודים שלא מופיעים במפה אבל כן מופיעים באתר – כדאי לבדוק מה מונע מהמפה מלהציג אותם.

ולבסוף, חשוב לוודא שעמודים שלא רוצים לאנדקס, למשל תבניות עמוד של אלמנטור (כי אין סיבה שגוגל יציג אותן בתוצאות הרי), שאלה לא יופיעו במפת האתר.

תוספי הקידום הפופולריים – כאשר הם מוגדרים נכון – מעדכנים את המפה באופן אוטומטי, וניתן גם להגדיר בעזרתם אילו עמודים או מרכיבי אתר שלא לאנדקס ולא להוסיף למפה.

אותו אתר עלול להופיע בכתובות שונות ולהיפגע בקידום כתוצאה מכך

או: כמה שמות יש לאתר שלך?

גוגל הודיעו בצורה חד משמעית, שלא רק שהם מעדיפים אתרים מאובטחים (עם תחילית https במקום http), אלא שהם גם יזהירו משתמשי כרום מפני אתרים שאין להם תעודת אבטחה מתאימה.

אתרים ותיקים יותר, או אתרים שלא הוגדרה להם תעודת אבטחה תקינה עלולים להופיע עם תחילית http, וזה לפי דברי גוגל עלול לפגוע בדירוג שלהם ובחוויית המשתמש (כאשר המשתמשים מקבלים אזהרה מפחידה שהשימוש באתר לא בטוח).

מקרה אחר, גרוע באותה מידה, אם לא יותר, הוא אתר שעובד גם באופן מאובטח, וגם באופן לא מאובטח. במצב כזה קיימים למעשה 2 אתרים עם כתובות כמעט זהות, אבל לא לחלוטין, ותכנים זהים לחלוטין!

שני האתרים השייכים לאותו עסק, גונבים אחד לשני דירוגים, כוח קישורים ותנועת גולשים.

בדומה מאוד, ישנם אתרים שמופיעים עם פתיח www לפני הדומיין בחלק מהעמודים, ובלי הפתיח בחלק אחר.
או שיש קישורים שמובילים לאתר עם www וקישורים ללא הפתיח הזה.

חשוב להבין, שמבחינת מנוע החיפוש – כל שינוי קטן כזה הוא למעשה כתובת אחרת, או אתר אחר.

זה אומר שהאתר נפגע בדירוגים, ומופיע פחות בתוצאות החיפוש (תכלס יגיעו פחות גולשים לאתר).

שנית, אם לא הגדרת את כל הגרסאות בצורה מלאה בכלים של גוגל (בקונסולת החיפוש בפרט),
אז המעקב הסטטיסטי חסר נתונים, ולא יציג מידע אמין על התנהגות גולשים באתר ועל הופעה שלו בתוצאות החיפוש.

בסריקת אתר, אפשר לזהות שגיאות כאלה ולמנוע בילבול כזה בהמשך, ואחר כך אפשר לתקן ולאחד את כתובות האתר.

גוגל רוצה אתרים מהירים

גוגל הצהירו שהם מעדיפים אתר מהיר, ואחד מעדכוני הליבה האחרונים מתייחס לתחום שלם שנקרא Core Web Vitals שקשור למהירות האתר והמרכיבים שלו, ולמהירות שבה הוא מסתדר במקום, כדי לתת לגולש אפשרות להתחיל אינטראקציה איתו (גלילה, לחיצה, קריאה וכו').

נכון לזמן כתיבת הדברים האלה, ישנם עדיין אתרים מאוד איטיים, מדורגים גבוה במושגי מפתח בתוצאות החיפוש (בעשיריה הראשונה, ובשלישיה הראשונה). כלומר למרות ההצהרה של גוגל, והשינוי באלגוריתם, הם כנראה לא נתנו למרכיב הזה כוח קריטי בדירוג אתר.

יחד עם זאת, הפגיעה בחוויית המשתמש באתר איטי, יכולה לגרום לגולשים לנטוש את האתר, ולעסק לאבד לקוחות. כלומר, המאמץ להאיץ את האתר עשוי להיות השקעה רווחית עבור כל עסק.

ישנם כלים פשוטים מאוד כדי לבדוק את מהירות האתר, ולמעשה כל עמוד מתוכו.

כל מה שצריך לעשות זה פשוט להעתיק את כתובת האתר או העמוד, והכלי האוטומטי סורק את העמוד ונותן תוצאה מספרית (מ-0 עד 100).

אפשר לקרוא כאן עוד על מה שאנחנו עושים בתחום הזה עבור הלקוחות שלנו – שיפור ביצועי אתר והאצת מהירות טעינה.

היררכיה של קישורים וקידום בגוגל

חלק חשוב בקידום אתר, הוא בניית היררכיה נכונה של העמודים באתר, שתזרים את כוח הקישורים למקומות הנכונים באתר, לפי חשיבותם עבור העסק.

בעיקרון, כדי להבין איך גוגל מחלק את הכוח באתר (מה שנקרא link juice), צריך להסתכל על המרחק של כל עמוד – בקליקים, או בקישורים מדף הבית.
ככל שעמוד קרוב יותר לדף הבית, כך הוא יקבל כוח גדול יותר. כלומר, עמוד שיש אליו קישור מדף הבית יהיה לרוב חזק יותר מעמוד שצריך 3 קליקים על קישורים כדי להגיע אליו.

 

אותו הדבר נוגע לעמוד שממנו האתר מקבל קישורים.
למשל, אם יש קישור מדף הבית של YNET לעמוד פנימי כלשהו באתר שלך, אז העמוד הזה מקבל הרבה כוח, כי מקשר אליו אתר ועמוד מאוד חזק.
אם לעומת זאת, קישור מ-YNET מגיע מפוסט כלשהו בקטגוריה נשכחת, שצריך מדף הבית להקליק אל קטגוריה ראשית, ממנה לקטגוריה-בת, ואז לפוסט, הכוח שהקישור הזה יעביר יהיה חלש בהרבה. זה עדיין קישור מ-YNET, אבל יש לו פחות אפקט על הקידום.

אז מה עושה היררכיה לכוח של הקישור?

אם נשלח קישור למאמר כלשהו באתר,

   העמודים, שעמוד המאמר שולח אליהם קישור – מקבלים חצי כוח.

     והעמודים ברמה השלישית – במרחק קליק שני מהעמוד שקיבל קישור – מקבלים רק רבע כוח.

היררכיה נכונה, שנעשית בהתייעצות עם מקדם אתרים מקצועי, מאפשרת להזרים יותר כוח לעמודים חשובים שרוצים לקדם, ופחות כוח לעמודים פחות חשובים (למשל עמוד הפרטיות, או מאמר על תחזיות עסקיות בשנת 2019, למרות שאנחנו כבר ב-2022).

יש אתרים, שבגלל טעות בתכנון, או בגלל חוסר היכרות עם קידום אורגני בגוגל, בנויים עם היררכיה לא אפקטיבית של קישורים, שלא מעבירה כוח למקומות הרלוונטיים.

למשל, המקרה הכי גרוע הוא היררכיה שטוחה של קישורים – שבה כל העמודים באתר מקשרים לכל שאר העמודים.

אם כל העמודים באתר חשובים באותה מידה, אז העמוד שעוסק בביטוי הכי חשוב לעסק שלך,
מקבל בדיוק את אותו כוח כמו העמוד שעוסק בביטוי חלש, שאף אחד לא מחפש.
בצורה כזאת, האתר נפגע מכמה כיוונים: גם לא מגיעים מספיק גולשים לעמודים החשובים, וגם מגיעים יותר מדי גולשים לעמודים שלא מייצרים מספיק רווח לעסק, מה שיוצר חוויית משתמש פחות טובה, וגם ביזבוז עבור העסק.
למשל, תחשבו על מצב שבו הטלפון לא מפסיק לצלצל עם מתעניינים – אבל אף אחד לא סוגר עיסקה… זה ביזבוז אדיר של זמן עבור בעל העסק, וביזבוז עוד יותר גדול של אנרגיה, כי למי יש כוח לנהל עסק בצורה כזאת?!

חלוקת כוח קישורים נכונה – שתעזור לדירוגים של האתר שלך לעלות גבוה בגוגל,
היא כזאת שנותנת עדיפות לדפים חשובים (כמו למשל דף הבית, או העמוד שעוסק במילת המפתח הכי חשובה לעסק שלך).

והעבודה שלנו – כחלק מקידום טכני של האתר שלך – היא לעזור לך לעשות סדר, וליצור היררכיה שתומכת בקידום של האתר ככלל, וביטויים חשובים בפרט.

ההשפעה של כתובות עמודים על קידום

בבסיס, בהתחלה, כתובות באתרי וורדפרס נראו ככה:

https://website-experts.net/?p=2368
(אם לחצת על הקישור, בטח שמת לב שהוא מוביל לעמוד הזה עצמו).

ברור, שמכתובת כזאת אי אפשר להבין למה העמוד הזה קשור – לא בעיני הגולשים, ולא בעיני גוגל.

גם במערכות ניהול תוכן אחרות, כתובות העמודים היו בעבר מלאות מספרים – כאשר כל מספר הצביע על קטגוריה אחרת, או על עמוד אחר באתר.

כדי להבין מה העמוד מכיל, מבחינת תוכן, חייבים להיכנס אליו ולהתחיל לקרוא.

לשמחתי, כשבונים אתר עסקי בוורדפרס היום, אפשר ליצור קישורים הרבה יותר קריאים – שאדם או מנוע חיפוש יכול לקרוא אותם ולקבל כבר מושג ראשוני לגבי הנושא שלהם.

יש עדיין בעיה עם עברית, כי היא לא שפה סטנדרטית בדפדפנים, והם הופכים אותיות בעברית לקידוד שנקרא pc encoding – שהופך למשל את השם שלי תומי גורדון לג'יבריש הזה:
%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%99
%20%D7%92%D7%95%D7%A8
%D7%93%D7%95%D7%9F

לכן יש גישה שדוגלת בבחירת כתובות באנגלית בלבד, אבל יש לזה פחות השפעה על קידום נטו, ויותר עניין של נוחות בשיתוף קישורים לעמודים באתר.

לא כל האתרים וורדפרס

מידי פעם מגיעים אלי לקוחות עם כתובות מהסוג הישן
(למשל http://webaddress.co.il/page.aspx?id=15 שימו לב, שהכתובת גם לא מאובטחת) ואפילו גרועות מהן.

* הכתובת הזאת לא באמת קיימת. זו רק דוגמא, כדי לא לבייש אף אתר.

נתקלתי גם באתרים שכתובת חלק מהעמודים שלהם מסתיימת ב- blank.html (כלומר "עמוד ריק") – וגרוע מזה, אם הם השתמשו בעמוד הזה בתור עמוד אודות העסק.
זה יוצר רושם ממש גרוע על גולשים ומנועי חיפוש כאחד.

מתוך ההיכרות שלנו עם מערכות שונות לבניית אתרים ולניהול אתר, ועם יכולות של קוד במערכות השונות, יש לנו אפשרות להוציא את המקסימום – ביחד עם הלקוח – מכל מערכת כמעט.

יחד עם זאת. לפעמים כדאי לעשות שינוי יותר גדול, ולשקול לעבור למערכת אחרת.
בעיקר, אם האתר נבנה לפני הרבה שנים, ואין תמיכה אמיתית במערכת שלו בימינו.

מעבר ממערכת ישנה לאתר וורדפרס – אם הוא נעשה נכון – יכול לתרום גם לחוויית המשתמש, וגם לדירוג האתר בתוצאות החיפוש (וגם לגאווה של בעל העסק, שיכול להתהדר באתר חדש).

אז בשורה התחתונה - איך קידום טכני משפיע על האתר והעסק שלך...

בסופו של דבר, המטרה של קידום אתרים טכני היא לעזור לבעל העסק, ליצור אתר שנותן חוויית משתמש אופטימלית, ומדורג בצורה אפקטיבית בהתאם לחשיבות ולסדר העדיפויות של העסק.

גוגל מאז ומתמיד, מכוונים לאותו המקום בדיוק – ככל שחוויית המשתמש טובה יותר, האתר ידורג גבוה יותר.

אז בעזרת כלים מקצועיים, ניתן לבדוק את נקודות הכשל של האתר, וליצור ביחד עם בעל העסק תוכנית שיפורים, שיפוצים ותיקונים – לפי המצב הנוכחי והנסיבות הספציפיות של האתר, ושל הקידום שלו.

צריכים עזרה עם קידום טכני של האתר?

אם כבר ידוע לך שיש תקלות באתר – אפשר ליצור איתנו קשר כאן עם הפרטים, ונראה איך אנחנו יכולים לעזור לך.

אם האתר לפני קידום, או שהגיע הזמן לקדם אותו,

בדיקת תקלות היא השלב הראשון בקידום – כחלק מקמפיין קידום מלא של כמה חודשים, או כדחיפה חד-פעמית.

אז צור/צרי איתנו קשר, ונדבר על מה שצריך כדי לטפל באתר שלך.

אני והצוות בדאבל יו מחכים לשמוע ממך.

תומי

צרו קשר

לחצ/י לשליחת הודעה בווטסאפ, או מלא/י את הפרטים בטופס כאן למטה.

מה אומרים בעלי אתרים ואנשי/נשות מקצוע שעזרתי להם:

תומי גורדון קידום אתרים אורגני SEO
תומי גורדון קידום אתרים אורגני SEO
מבוסס על 6 Google ביקורות
MAORCOHEN054
MAORCOHEN054
03/11/2021
מקצועי, שירותי ביותר, זמין לכל שאלה ואדיב בצורה לא רגילה. עזר לי בבעיה שהייתה לי תוך דקות בודדות - אחרי שאני כבר כמה ימים מחפש תשובה ולא מוצא... מומלץ בחום!
ner online
ner online
27/10/2021
תומי גורדון בחור תותח ומקצועי. עזר לי לזנק קדימה בגוגל וענה לי להודעות גם בשעות לא נוחות לכל שאלה. ממליץ בחום
Keren Bashari
Keren Bashari
20/10/2021
תומי מדהים. נותן שירות מצויין, עונה על כל השאלות והכי חשוב מקצוען. ישר, אמין, הכל בשקיפות. ממליצה בחום על השירות שלו.
CLICK NGO Hod-Hasharon
CLICK NGO Hod-Hasharon
17/10/2021
Great quality, immediate and professional service. Highly recommend
Eden Gordon
Eden Gordon
14/10/2021
אחד השינויים שגוגל עשה גרם לירידה משמעותית של האתר שלי בהרבה מילות מפתח הייתי חייב בוסט רציני לאתר ופניתי לתומי. מאותו רגע, ידעתי שהאתר בידיים הכי טובות שיש. תומי במקצועיות הסביר את כל מה שצריך לעשות ושדרג מאוד את האתר ברמה הטכנית. מבחינת התוכן והטקסטים באתר קיבלתי ממנו הסברים מפורטים ופשוטים לשינויים הקטנים שחשוב לעשות. כל הליווי והקידום הרגישו לי מדויקים ומקצועיים, וגם - זה היה פשוט כיף - נהניתי מהעבודה עם תומי ולגמרי גם מהשיפור שהאתר עובר. גם גוגל אהב את השינוי! הביטויים שקודם ירדו והתרחקו ממש מהעמוד הראשון של התוצאות, חזרו פתאום למקומות הראשונים. האתר חזר להיות בעניינים ושוב קיבלתי יותר פניות ולקוחות. תומי, אלפי תודות על הכול ❤️ אלוף אתה
N-taharot uliel
N-taharot uliel
14/10/2021
לעבוד עם תומי זה ללא ספק חוויה . לא רק שמקבלים מקצועיות ברמות שלא רואים כל יום, זמינות וסובלנות! .... גם בן אדם מדהים אין לי ספק שכל לקוח שלו יגיד את זה

על הכותב:

תומי גורדון

תומי גורדון

היי, אני תומי.
אני מתכנת, מקדם אתרים (SEO) בגוגל אורגני ובונה אתרים כבר יותר מ-10 שנים.
עבדתי עם בעלי ובעלות עסקים בתחומים שונים - ביניהם: משרדי עו"ד (מסחרי, תעבורה, צווארון לבן), חנויות רהיטים, אסטרולוגיה, יוגה, רפואה סינית, קידום אתרים, חוגים וסדנאות, עיצוב פנים, אימון אישי - קואוצ'ינג, ייעוץ עסקי ופיננסי, הילינג אנרגטי, ריהוט גינה, חנויות שונות, מכללות וקורסים אונליין, תכשיטים תעשיות מתכת, ועוד...
ועזרתי להם לייצר ולבסס נוכחית באינטרנט שמתאימה לצרכים, לרצונות ולשאיפות שלהם - כדי למשוך יותר לקוחות מרוצים ומשלמים אל העסק, דרך האינטרנט.

א.נשים שקראו את המאמר הזה התעניינו גם במדריכים הבאים:

דירוג האתר שלך בגוגל
מדריכים
תומי גורדון - (דאבל יו בניית אתרי וורדפרס שיווקיים)
(איך לדעת) מה דירוג אתר בגוגל?

אם יש לך אתר, והתחלת לחשוב איך לקדם את האתר בגוגל, השאלה הכל כך בסיסית "איזה דירוג בגוגל יש לאתר שלך" בטוח עלתה, ואיתה השאלה